sliderimageshutterstock_84784252
Het effect van een behandeling is allereerst afhankelijk van de beoordeling van het probleem. Orthomedix werkt alleen met gespecialiseerde fysio- en ortho-manueel therapeuten. Fysiotherapie is een manier om te revalideren en van lichamelijke pijnklachten af te komen. Orthopedische manuele therapie is veel meer dan alleen het “bottenkraken” of chiropractie. Ze behandelen alle klachten van het bewegingsapparaat en niet alleen nek-, schouder- en rugklachten.

De orthopedisch manueel therapeut is met name gespecialiseerd in ‘moeilijk behandelbare klachten’ van mensen die met onvoldoende resultaat bij andere (para)medici in behandeling zijn geweest. Met behulp van druk en manipulaties maakt de therapeut gewrichten, wervels of spieren los en probeert zo de normale beweging weer te herstellen. Zijn specifieke deskundigheid is gebaseerd op een, postacademiale of postuniversitaire opleiding, waarvoor de opleiding fysiotherapie of geneeskunde de basis vormt.

U kunt met veel lichamelijke klachten naar een Orthopedisch Manueel Therapeut. Maar met name bij onderstaande klachten kunt u beter naar een Orthopedisch Manueel Therapeut dan een reguliere fysiotherapeut, bijvoorbeeld:

  • Hoofd- en nekpijn heeft die gepaard gaan met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • Nek- en schouderklachten waarbij u uitstraling heeft tot in de armen;
  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn;
  • Lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen;
  • Bepaalde vormen van duizeligheid waar u met name last van krijgt wanneer u uw nek beweegt;
  • Kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten.

Tijdens het onderzoek bij uw eerste afspraak moet blijken of de Orthopedisch Manueel Therapeut ook uw klacht(-en) kan verhelpen.

Behandelingen door Orthopedisch Manueel Therapeuten die lid zijn van de N.A.O.M.T. worden door de meeste verzekeraars volledig vergoed. U heeft geen verwijzing nodig van de huisarts. Wel moet u even in uw eigen polis nakijken of u een aanvullende verzekering nodig heeft.

Orthomedix gaat altijd specifiek opzoek naar de oorzaak van de klachten (ketenfunctie) en indien nodig zal er een huisarts, specialist of andere behandelaar bij betrokken worden. U bent daarbij verzekerd van behandelingen volgens de nieuwste behandeltechnieken die onderbouwd zijn door recente wetenschappelijke onderzoeken.

(Bron: NAOMT.nl)