Nederland kent ongeveer 7,7 miljoen sporters en jaarlijks ontstaan er gemiddeld 1,5 miljoen sportblessures. Meer dan de helft van deze blessures bevinden zich in de benen, heupen en voeten, hierbij komen de meeste sportblessures voor in de knieën.

Bij Orthomedix wordt er aandacht besteed aan preventie, advisering en behandeling van patiënten met zowel acute als langdurige sportblessures. Wij hebben diverse topsporters begeleid in hun trainingen en prestaties. Er zal, indien nodig, een grondige en kritische analyse worden gemaakt van de oorzaak van de blessure, zodat herhaling zoveel mogelijk wordt voorkomen. Immers, ongeacht de ernst van de blessure en de medische diagnose wilt u gewoon weer zo snel mogelijk beginnen met sporten.

De revalidatie zal erop gericht zijn om u op het gewenste en hoogst mogelijke niveau van sportbeoefening terug te laten keren. Hiervoor is sportspecifieke kennis en specifieke training/scholing een must, omdat de oorzaak van de klacht in veel gevallen ook gezocht moet worden in de ketenfuncties van het lichaam. Denk hierbij aan betrokkenheid van de heup, het bekken en/of de onderrug wanneer er sprake is van klachten in het been. Er wordt gekeken naar het totaal plaatje.

Is er geen sprake van een blessure, maar wilt u op een verantwoorde manier uw sport weer hervatten? Dan kunt u bij Orthomedix ook terecht voor begeleiding in uw sporthervatting, om het risico op blessures te verkleinen.