Nekklachten

Nekklachten

Nekklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. De Orthopedisch Manueel Therapeut (OMT-er) kan door middel van onderzoek de oorzaak bepalen . Aan de hand van de onderzoeksgegevens wordt een behandelstrategie gekozen.

  • In beweging beperkte wervelkolomgewrichten (niet alleen de nekgewrichten geven nekklachten) krijgen de normale beweeglijkheid weer terug door gebruik te maken van speciale technieken zoals de “manipulatie”: De OMT-er gebruikt hiervoor een zeer snelle maar toch zachte beweging.

  • Nekklachten kunnen ook het gevolg zijn van een te grote beweeglijkheid van de wervelkolomgewrichten. Specifieke training van de spieren die de gewrichtjes kunnen stabiliseren is dan de aangewezen behandeling.

  • De spieren van of rond de nek kunnen te strak zijn of juist te slap. Als deze spieren de klachten veroorzaken of in stand houden wordt geprobeerd deze op te lossen door ontspannings-, versterkings- of rekoefeningen.

  • Ook een slechte zit- of werkhouding kan problemen aan uw nek geven. Uw nek kan de verkeerde belasting niet hebben en gaat protesteren met pijn, stijfheid of andere klachten. Naast instructies voor eventuele zit- en werkhoudingen krijgt u voor u opgestelde huiswerkoefeningen mee.

Als er uit het onderzoek geen functie problematiek gevonden wordt in uw wervelkolom of spieren kan de oorzaak van uw nekklachten ergens anders door komen. Uw Orthopedisch Manueel Therapeut zal u dan naar uw huisarts verwijzen en hem over zijn bevindingen informeren.

(Bron: NAOMT.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *