Hoofdpijn

Hoofdpijn ontstaat slechts zelden door een aandoening in het hoofd zelf. Uw Orthopedisch Manueel Therapeut kan beoordelen of manuele therapie de oorzaak van uw hoofdpijn kan wegnemen. Als na onderzoek blijkt dat er geen gewricht- of spierproblematiek is die uw hoofdpijn kan verklaren wordt u naar uw huisarts verwezen.

  • Functieproblemen van gewrichten van de wervelkolom of de kaken kunnen hoofdpijn veroorzaken. De Orthopedisch Manueel Therapeut voelt of gewrichten van de wervelkolom of kaak te weinig of juist te veel bewegen en combineert de gegevens met andere gegevens uit het gesprek of overige onderzoek . Met bepaalde handgrepen kunnen beperkte gewrichten weer in beweging gezet worden. Als de gewrichten te soepel zijn krijgt u hier oefeningen voor.
  • Gespannen en te slappe spieren die aan uw nekwervels en hoofd vast zitten kunnen ook hoofdpijn geven. Ook gespannen kauwspieren kunnen aanleiding geven tot hoofdpijn. Er zijn handgrepen om te strakke spieren losser te krijgen, u leert ontspannen of moet verzwakte spieren gaan trainen. Bij te slappe spieren krijgt u instructies hoe u de spieren kunt versterken.
  • Het kan ook zijn dat uw conditie een rol speelt bij het ontstaan van de hoofdpijn. In dat geval zal u moeten gaan trainen onder begeleiding van de Orthopedisch Manueel Therapeut.

Heeft u last van hoofdpijn waar u niet vanaf komt? Neem dan via de onderstaande knop contact op met Orthomedix.

 

Een slechte zit- of werkhouding kan hoofdpijn geven. De Orthopedisch Manueel Therapeut zal ook hier aandacht aan besteden en u eventueel houdingcorrecties en adviezen geven.

Bron: NAOMT