Fysiotherapie Scheveningen

fysiotherapie scheveningen

Fysiotherapie Scheveningen

Auteur: Tommy  Jessurun, Orthopedisch Manueel Therapeut

Indien u op zoek bent naar Fysiotherapie Scheveningen dan bent u bij Orthomedix aan het juiste adres. Bij Orthomedix hebben we meer dan 30 jaar ervaring in het behandelen van patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat.

Indien u op zoek bent naar een gespecialiseerde praktijk voor Fysiotherapie Scheveningen dan bent u bij Orthomedix aan het juiste adres. Bij Orthomedix hebben we meer dan 30 jaar ervaring in het behandelen van patiënten met complexe en chronische pijnklachten aan het bewegingsapparaat.

 

Gevolgen lichamelijke klachten

Lichamelijke klachten aan het bewegingsapparaat zijn heel vervelend. Dergelijke pijn of ongemakken kunnen ervoor zorgen dat u wordt beperkt in de uitvoering van het dagelijkse leven of sporten (sportblessures). Zo kan het zijn dat u bepaalde activiteiten niet goed of helemaal niet meer kunt uitvoeren. Het kan gaan om activiteiten binnenshuis, zoals bijvoorbeeld traplopen, of buitenshuis met het doen van de boodschappen. Denk bijvoorbeeld aan de ouder wordende mens met artrose in de knie of heup.

In sommige gevallen kan de pijn of het ongemak zo ver gaan dat dit invloed heeft op het uitoefenen van uw werk. Dat kan natuurlijk als zeer belemmerend worden ervaren. Naast fysiotherapie heeft u wellicht ook extra hulp nodig van uw naasten waardoor u afhankelijker bent en wellicht kunt u voor bepaalde tijd uw werk niet meer uitvoeren.

Fysiotherapie Scheveningen

Soorten klachten

Aangezien het bewegingsapparaat uit verschillende onderdelen bestaat kun je overal klachten krijgen maar met name in de gewrichten en in de spieren. Zo kunt u last hebben van klachten aan uw schouder (slijmbeursontsteking schouders), de elleboog (tenniselleboog=peesontsteking), pols (hand-en polsklachten), pijnklachten in de lies en/of de heup (artrose/slijmbeursontsteking), bekken (SI-gewricht), knie (artrose/sportblessure zoals een meniscus of voorste x-band), de enkel (enkelverzwikking), shin splints (botvliesontsteking in het onderbeen), nekklachten (hoofdpijn/ duizeligheid/ oorsuizen), rugklachten (hernia/spit). Aan de fysiotherapeut of (orthopedisch) manueel therapeut is het daarom om uit te zoeken wat de oorzaak van de pijn is.

Nek-en rugklachten worden frequent veroorzaakt door een verkeerde ergonomie dat wil zeggen een slechte zit- of werkhouding. Sportblessures komen vanzelfsprekend vaak voor bij sporters, zowel bij beginners als bij topsporters. Ook voor een revalidatie na een operatie kunt u bij ons terecht. Tijdens de eerste afspraak voor fysiotherapie Scheveningen zal er daarom uitgebreid onderzoek worden gedaan naar de oorzaak van de klacht om vervolgens een geschikt behandelplan op te kunnen stellen.

 

Onze Expertise: Gespecialiseerde Behandelingen

In onze praktijk in Fysiotherapie Scheveningen, werken gespecialiseerde fysiotherapeuten en manueel therapeuten nauw samen om u de beste zorg te bieden. Ons team van ervaren fysiotherapeuten is deskundig in diverse behandelmethoden, waaronder manuele therapie en dry needling, om een breed scala aan klachten effectief te behandelen. Bij Orthomedix staat uw herstel centraal. Wij begrijpen dat elke patiënt uniek is, en daarom bieden we gepersonaliseerde begeleiding en zorg.

Onze visie is gericht op het bevorderen van uw gezondheid en het herstellen van bewegingsvrijheid, zodat u weer kunt genieten van activiteiten zoals sporten. In de buurt van Belgisch Park, is onze fysiotherapiepraktijk gemakkelijk bereikbaar voor iedereen in Scheveningen en omgeving. Wij zijn toegewijd aan het bieden van effectieve zorg en ondersteuning voor een breed scala aan klachten, van pijnbestrijding tot sportfysiotherapie en fitness begeleiding.

 

Fysiotherapie Scheveningen: Soorten behandelingen

Zoveel soorten klachten als er zijn, zoveel soorten behandelingen zijn er ook. Ieder lichaam is uniek waardoor iedere fysiotherapeutische of (orthopedische)manuele behandeling op u persoonlijk zal worden afgestemd. Een behandeling die bij iemand met pijnlijke nekklachten of rugklachten helpt, hoeft voor iemand anders met schijnbaar dezelfde klachten niet te helpen. Zo is de mate van artrose van (knie/heup) niet altijd bepalend voor de ernst van de klachten.

Sommige patiënten hebben bij ernstige artrose amper klachten en bij milde artrose soms forse pijnklachten. Dit geldt ook voor klachten op basis van een hernia. Een forse hernia bij nekklachten en rugklachten gaat soms gepaard met milde pijnklachten of andersom. Voordat er gestart wordt met de fysiotherapeutische behandelingen zal er een behandelplan worden opgesteld. Eerst wordt er uitvoerig neurologisch en orthopedisch onderzoek gedaan om uw persoonlijke klachten in kaart te brengen.

Indien nodig (second-opinion)wordt er gebruikgemaakt van de expertise van collega medicus, te denken valt aan een neuroloog of orthopedisch chirurg. Bij langdurige of chronische pijnklachten kunnen wij ervoor kiezen om een MRI te laten maken. Op deze manier kunnen we de oorzaak van de klachten veel gedetailleerder in kaart brengen. Vervolgens wordt er bepaald hoe de fysiotherapeutische of (orthopedisch) manuel therapeutische behandeling eruit zal komen te zien. Denk hierbij aan het aantal behandelingen, de duur van de behandelingen (prognose) en de aard van de behandelingen/interventies.

Bij orthomedix maken we gebruik van diverse behandelvormen (multimodale interventies) om het herstel te versnellen. Meestal richten we ons op herstel van de beweeglijkheid (mobiliteit), herstel van de positie van het botstuk, herstel van coordinatie en spierkracht, aandacht voor ergonomie met name bij nek-/en rugklachten en pijnvermindering. Fysiotherapie Scheveningen is voor iedereen met lichamelijke klachten aan het bewegingsapparaat. Van professionele topsporters met sportblessures tot aan patiënten die moeten revalideren na een operatie, maar ook voor ouderen die herstellende zijn na een val.

 

Voordelen fysiotherapie bij Orthomedix

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor fysiotherapie Scheveningen bij Orthomedix. De voornaamste reden is dat er bij Orthomedix vanuit verschillende specialismen wordt gekeken naar een klacht aan het bewegingsapparaat. Zo worden er bijvoorbeeld andere medici met bepaalde specialismen betrokken bij de behandeling. Op deze manier kan er op een uitvoerige manier gekeken worden naar de oorzaak van de klacht. Aangezien het bewegingsapparaat op zich op vele manieren verbonden is, kan het zijn dat andere problemen in het lichaam de oorzaak zijn van uw klachten. Indien nodig wordt er bijvoorbeeld een röntgenfoto of MRI-scan gemaakt maar ook kan er hulp worden ingeschakeld van medici die een echo uitvoeren.

Door gebruik te maken van verschillende invalshoeken en kijkend naar het lichaam in zijn totaliteit, kan er een breder beeld worden geschetst van uw persoonlijke situatie. Bovendien heeft Orthomedix al meer dan 30 jaar ervaring in het uitvoeren van fysiotherapeutische behandelingen. Hierdoor weten de professionele fysiotherapeuten precies hoe ze een probleem aan het bewegingsapparaat moeten aanpakken om te komen tot een effectieve oplossing.

Daarnaast worden uw klachten bij Orthomedix met veel geduld behandeld waarbij een persoonlijke en professionele aanpak centraal staat. Indien u wilt weten wat andere patiënten van Orthomedix vinden, dan kunt u op de website de resultaten vinden van het wetenschappelijk onderzoek dat wordt uitgevoerd door een onafhankelijk bureau.

 

Kosten Fysiotherapie Scheveningen

Wat een fysiotherapeutische behandeling kost, hangt af van verschillende factoren zoals het soort behandeling, de duur van de behandeling en van welke soorten specialismen er gebruikgemaakt worden voor de behandeling. Als u een aanvullende verzekering heeft bij uw zorgverzekering dan kan het zijn dat een deel of de hele behandeling vergoed wordt, afhankelijk van het soort aanvullende verzekering. Bij een basisverzekering of in andere gevallen zult u de kosten van de behandeling zelf moeten betalen. Kijk daarom voor het maken van een afspraak goed na hoe u bent verzekerd zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 

De verschillende vestigingen

Naast de vestigingen in Den Haag heeft Orthomedix ook een vestiging in Scheveningen waar u terecht kunt voor fysiotherapeutische en manueel therapeutische behandelingen. Orthomedix in Scheveningen kunt u vinden aan de Jurriaan Kokstraat, vlakbij het Alta Mar Hotel en de Albert Heijn. Via de website kunt u heel makkelijk contact opnemen via het contactformulier. Hierbij kunt u alvast de informatie invullen over uw persoonlijke klachten. Wilt u liever per telefoon contact opnemen dan is het ook mogelijk om telefonisch een afspraak te maken voor fysiotherapie Scheveningen. Mocht u eerst informatie willen inwinnen over de soorten behandelingen die er worden uitgevoerd, dan staan we u natuurlijk graag te woord.