Shin splints

Shin splints zijn klachten aan en in de buurt van het scheenbeen. De pijn ontstaat altijd geleidelijk en bevindt zich aan de mediale (binnen) rand van het scheenbeen. Shin splints komt het meest voor bij sporters en mensen die lang staan, het is een ontstekingsaandoening. Een van de belangrijkste oorzaken van shin splints is verkeerd, niet voldoende dempend schoeisel.

Het shin splintsyndroom kenmerkt zich door pijn langs de binnenrand van het scheenbeen, meestal tussen het middelste en het onderste een derde deel van het scheenbeen. Waarschijnlijk is hier sprake van een ontstekingsreactie aan de spierplaat met de overgang en aanhechting op het bot. De pijn ontstaat geleidelijk na inspanning en verdwijnt meestal niet direct na het stoppen. Soms blijft de pijn zelfs uren tot dagen aanwezig, er kan in sommige gevallen zelfs sprake zijn van een chronisch beeld bij terugkerende inspanning.

Bij Orthomedix wordt een vast protocol gehanteerd als het gaat om het behandelen van shin splints, hierbij bekijken we de gehele bewegingsketen en wordt een grondige analyse gemaakt van de oorzaak.

Heeft u last van shin splints? Maak via de onderstaande knop direct een afspraak bij Orthomedix.