Hoofdpijn

Hoofpijn is een veel voorkomende aandoening, iedereen heeft hier wel eens last van. Hoofdpijn is ook een erg variërende aandoening, want bij de een is het binnen enkele uren over, terwijl de ander er dagenlang last van kan hebben.

Wist u dat niet elke hoofdpijn hetzelfde is, en dat er veel verschillende soorten hoofdpijn zijn?

In deze blog zullen wij wat meer vertellen over welke verschillende vormen van hoofdpijn er zijn. Ook kunt u via deze blog verder klikken naar de hoofdpijnvormen die het vaakst voorkomen bij ons in de praktijk.

Classificering van hoofdpijn

Zoals eerder genoemd zijn er verschillende vormen van hoofdpijn. Om het overzicht te bewaren over de vele verschillende vormen van hoofdpijn is er een classificering gemaakt genaamd: the International Classification of Headache Diseases, beter bekend als de ICHD-3 (de derde versie is recentelijk verschenen, vandaar het getal drie).

Er wordt onderscheid gemaakt tussen primaire, secundaire en tertiaire hoofdpijn. Voor het gemak benoemen wij alleen de hoofdpijnvormen, welke wij mogelijk in de praktijk tegen kunnen komen:

Over migraine, tension-type headache en cervicogene hoofdpijn kunt u in de betreffende blogartikelen meer lezen.

Medicatie overgebruikshoofdpijn is een bijzondere vorm van hoofdpijn, omdat wij dat logischerwijs niet kunnen behandelen. De hoofdpijn is namelijk de bijwerking van het medicijn. Toch kan het zo zijn dat iemand met deze hoofdpijnvorm zich bij ons meldt in de praktijk. Wij vragen daarom, indien u bij ons langskomt met hoofdpijnklachten, ook altijd naar het gebruik van medicatie. Met name naar de frequentie van het gebruik van de betreffende medicatie.

Heeft u last van hoofdpijn of heeft u twijfels over of u met uw klachten bij ons terecht kan? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of bel naar een van onze praktijken. Wij staan u graag te woord en maken zo nodig een afspraak met u op een van onze praktijken bij u in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *